logo Geniet en ontdek de geheimen van ons lokaal terroir

Van Ons

Ik, Herman Troch, heb 'Domein De Kluizen' opgericht in 1997.  Het Domein heeft zijn wijngaard  binnen de muren van de toenmalige abdij Maria Mediatrix in Affligem , de wijnmakerij is gelegen in de Broekstraat in Herdersem waar ik de druiven verwerk.

Momenteel beslaat de hele wijngaard een oppervlakte van 2,8 hectare.

Toen het huidig terrein vrij kwam nam ik , als werknemer van de abdij, dit mooi gelegen stuk grond in gebruik van de zusters. Ik besliste al gauw om dit aan te planten met druiven. Dit plan was minder vreemd  dan het eruitzag , ik kan op dit gebied kan terugkijken naar een zekere familietraditie. Zowel mijn vader als grootvader waren bedreven fruitwijnmakers, mijn vader plantte een eerste kleine wijngaard aan  toen ik  ongeveer 10 jaar oud was.

De wijngaard ‘De Kluizen’ was al snel een feit en werd verder uitgebreid in ‘98  en ’99 en 2004.  In 2006, met nog een extra stuk  grond.

Onze wijnen worden vervaardigd in onze gebouwen te Herdersem.  Omdat deze toch wel na enige jaren te klein werden, werd er beslist een nieuwe wijnmakerij bij te bouwen, eveneens in de Broekstraat in Herdersem . Dit project is intussen verwezenlijkt en  sinds de zomer van 2015  is dit mooie gebouw in gebruik genomen. De ruime wijnmakerij met bijhorende kelder moet zorgen voor gemakkelijke en verbeterde productieomstandigheden.

De mooie ontvangstruimte geeft meer mogelijkheden en zal ervoor zorgen dat wij jullie in de beste omstandigheden kunnen ontvangen om onze wijnen te degusteren.

Sinds 2005  valt Affligem binnen het gebied waar de wijn erkend kan worden  als “Vlaams Landwijn”. Dit is een label dat overeenkomt met “Vin de pays” in Frankrijk.

Deze erkenning wordt gegeven aan elke  wijn apart  elk jaar opnieuw. Een commissie , ondersteund door de nodige analyses, bepaalt of de wijn de erkenning verdient.

<

Beste Belgische wijn

Reeds twee maal viel ons bedrijf in de prijzen.
Twee maal kregen we de onderscheiding beste Belgische wijn .

Toon/verberg Menu